Wanhan Ajan Jouluinen Kahvikääretorttu
- Sari / Ihana Luonto
- 23.11.
- 1 min käytetty lukemiseen
10 annosta

Pohja:
4 luomu kananmunaa
1½ dl luomu sokeria
1 tl luomu vaniljasokeria
¾ dl luomu perunajauhoja
¾ dl luomu vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 rkl luomu kaakaojauhetta
1 tl luomu vaniljatahnaa tai vaniljasokeria
250 g mascarbone juustoa
2 rkl vahvaa kahvia ( WANHAN AJAN Luomu Rommirusina Kahvia )
125 g huoneenlämpöistä luomuvoita
1½ dl luomu tomusokeria
Pinnalle/Kuorrutus:
75 g luomuvoita
4 dl luomu tomusokeria
½ dl vahvaa kahvia ( WANHAN AJAN Luomu Rommirusina Kahvia )
2 rkl luomu kaakaojauhetta
Ohje:
Vatkaa kananmunat sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauho, vehnäjauho ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.
Kumoa paistettu torttupohja leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Irrota paistamisessa käytetty leivinpaperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi keittiöpyyhkeellä peitettynä.
Valmista täyte. Vatkaa voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljatahna/ vaniljasokeri sekaisin. Lisää mascarbone ja WANHAN AJAN Luomu Rommirusina Kahvi. Vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä täyte kakkulevylle ja kääri rullalle.
Kääräise torttu leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.
Kuorruta kääretorttu. Mittaa kaikki päällykseen tulevat aineet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä se voi vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valuta kuorrutusta kääretortulle. Koristele halutessasi marjoilla ja maustefenkolin oksilla ja luomu suklaarouheella.





Kommentit