top of page

Wanhan Ajan Jouluinen Kahvikääretorttu

10 annosta


ree

Pohja:

4 luomu kananmunaa

1½ dl luomu sokeria

1 tl luomu vaniljasokeria

¾ dl luomu perunajauhoja

¾ dl luomu vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta


Täyte:

2 rkl luomu kaakaojauhetta

1 tl luomu vaniljatahnaa tai vaniljasokeria

250 g mascarbone juustoa

2 rkl vahvaa kahvia ( WANHAN AJAN Luomu Rommirusina Kahvia )

125 g huoneenlämpöistä luomuvoita

1½ dl luomu tomusokeria


Pinnalle/Kuorrutus:

75 g luomuvoita

4 dl luomu tomusokeria

½ dl vahvaa kahvia ( WANHAN AJAN Luomu Rommirusina Kahvia )

2 rkl luomu kaakaojauhetta



 Ohje:

  1. Vatkaa kananmunat sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Yhdistä perunajauho, vehnäjauho ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon pienissä erissä käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.

  2. Paista 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.

  3. Kumoa paistettu torttupohja leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria. Irrota paistamisessa käytetty leivinpaperi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi keittiöpyyhkeellä peitettynä.

  4. Valmista täyte. Vatkaa voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljatahna/ vaniljasokeri sekaisin. Lisää mascarbone ja WANHAN AJAN Luomu Rommirusina Kahvi. Vatkaa seos kuohkeaksi. Levitä täyte kakkulevylle ja kääri rullalle.

  5. Kääräise torttu leivinpaperiin ja anna sen vetäytyä jääkaapissa muutama tunti.

  6. Kuorruta kääretorttu. Mittaa kaikki päällykseen tulevat aineet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä se voi vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Valuta kuorrutusta kääretortulle. Koristele halutessasi marjoilla ja maustefenkolin oksilla ja luomu suklaarouheella.


Kommentit


bottom of page