Hunajainen Pähkinätoffee
- Ville / Ihana Luonto
- 3 päivää sitten
- 1 min käytetty lukemiseen
Englantilaistyylinen rapea toffee
1 levyllinen

Raaka-aineet:
227g Suolatonta luomuvoita
110g Luomu fariinisokeria
100g Luomu sokeria
2tl Luomu hunajaa
Ripaus suolaa
60ml Vahvaa kahvia (WANHAN AJAN Maustettu Luomu Hunaja-Manteli-Suklaa Kahvi 130g)
170g Luomu Maito-/Tummasuklaa
80g Paahdettuja murskattuja pähkinöitä (Oman maun mukaan)
Valmistus:
Laita valmiiksi voipaperi vuoan pohjalle.
Paahda pähkinät uunissa, ja murskaa ne valmiiksi. Ripottele puolet murskasta voipaperilla suojatun vuoan pohjalle.
Sulata voi, sokerit, suola vahva kahvi sekä hunaja kattilassa keskilämmöllä, ja anna seoksen kiehua jatkuvasti sekoittaen. Älä anna seoksen palaa pohjaan. Keitä seosta kunnes lämpötila on saavuttanut 120°C, jonka jälkeen jatka keittämistä voimakkaasti sekoittaen kunnes lämpötila on noussut 148°C.
Kaada seos vuoassa olevien pähkinöiden päälle, ja anna jäähtyä muutama minuutti. Murskaa suklaa rouheeksi, ja ripottele seoksen (toffee) päälle tasaisesti. Anna suklaan sulaa muutama minuutti, jonka jälkeen voit tasoittaa sulaneen suklaan toffeen päälle. Ripottele loput pähkinät.
Anna toffeen jäähtyä vuoassa, kunnes se on täysin jäähtynyt ja kovettunut.
Paloittele valmis jäähtynyt toffee sopivan kokoisiksi paloiksi.





Kommentit